Композитори

ЕЛИЦА АЛЕКСАНДРОВА

ЕЛИЦА АЛЕКСАНДРОВА

Елица Александрова е български композитор и звуков дизайнер, работещ в Ubisoft Sofia, България от 2007 г. Тя е аранжор, писател, пианист, арфист и преподавател. Елица завършва Националната музикална академия в София. Тя има повече от 20 години опит в работата по различни музикални проекти: Създаване на оригинални саундтракове, звуков дизайн за игри, композиция и аранжимент на песни, създаване на музика за танцови спектакли, реклами и късометражни филми. Има публикувана книга с авторски композиции за келтска и педална арфа.
В Ubisoft Елица е композитор на музиката към игрите Ghost Recon: „Shadow Wars“ (Nintendo 3DS), „Imagine Fashion Designer“ и мобилната игра Horse Adventure: Tale of Etria. Като музикален директор, Елица работи по франчайзинга „Assassin’s Creed“, като ръководи цялостната музикална продукция на Assassin’s Creed Liberation, създадена от композитора Winifred Phillips. Най-голяма известност и високата оценка на критиката и играчите й носят саундтраковете на Assassin’s Creed: Rogue и Assassin’s Creed Origins: The Curse of the Pharaohs.

Композитори

Проект MUSICA BULGARA - информационен портал за българска музика се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд „Култура“.