Изпълнители

ВЕСЕЛА ДЯКОВА

ВЕСЕЛА ДЯКОВА

Весела Дякова учи пиано в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София с проф. Николай Евров, който е ученик на проф. Л. Енчева и професор Х. Нейгауз. По-късно посещава майсторски класове в консерваториите в Санкт Петербург, Прага и Ваймар с проф. Г. Полин, проф. Иван Моравец и професор Дж. Халмуш и учи орган в Кралската музикална консерватория в Гент и в Института Lemmens в Льовен.

Весела Дякова изнася рецитали и концерти в много европейски страни. Като пианист тя демонстрира голям талант в рецитали с произведения от руската литература, особено Прокофиев и Чайковски. В репертоара й присъстват и фламандски композитори. Но тя е не само концертиращ пианист, а също и органист, педагог и диригент. Преподава във висшето училище за музика в Гент и Академията за музика, слово и танц в Урбан и е органист в църквата “Света Ана” в Локерен.

Изпълнители

Проект MUSICA BULGARA - информационен портал за българска музика се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд „Култура“.